Blowkarten en strandzeilen

Blowkarten en strandzeilen zijn beiden woorden die gebruikt worden voor blokarten, maar klopt dat wel?

Prijzen en arrangementen

Blowkarten, óf is het strandzeilen?

Eerste een stukje over wat blokarten precies is en hoe de Race Edition ontstaan is. Summit Sports was de eerste en grootste aanbieder van blowkarten in Europa en heeft de afgelopen 4 jaar de blokart verder ontwikkeld. Vanaf begin 2018 is er een gloednieuw en race model gelanceerd: de Blokart Race Edition®. Hiermee wordt blowkarting naar een hoger level gebracht, geheel in Formule 1 sfeer. De blowkart is uitgebreid met onder andere een race cockpit, ultra soft race tyres en een snelheidsmeter. Daarnaast worden deelnemers bij ons aangekleed als echte coureurs, met een race overall, handschoenen en helm.

Offerte aanvragen

Wat is het nu, blokarten, blowkarten of strandzeilen?

Blokarten wordt vaak geschreven als blowkarten omdat men de link naar het blazen van de wind legt, op een kart. Hoewel veel mensen gebruikmaken van deze term is het niet correct. De juiste term is blokarten, afgeleid van de naam van de fabrikant Blokart in Nieuw Zeeland. We gebruiken echter ook de term blowkarten omdat deze term vaak gebruik wordt in zoekopdrachten.

Strandzeilen is ook een term waar vaak gebruik van gemaakt wordt. Deze wijze van benoemen is niet verkeerd, maar omvat ook andere vormen van het zeilen met een karretje op land. Naast de blokart zijn er meerdere bedrijven die karts maken om mee op het land te zeilen, van mindere kwaliteit en vaak onterecht de naam blokart dragend in de communicatie. Strandzeilen omvat dus alles inclusief blokarten, maar blokarten kan niet gebruikt worden voor elk type kart met een zeil. We hopen dat deze uitleg over blowkarten en strandzeilen iets heeft kunnen verduidelijken.

Blokarten als activiteit bij...

Boek deze unieke activiteit bij gelegenheden als familiedagen, vrijgezellenfeestjes of als tussendoortje bij een vergadering op het strand!

Alleen evenementenbureau Summit Sports in Wijk aan Zee biedt deze unieke ervaring waarmee milieuvriendelijk en zonder uitstoot geraced kan worden in race blowkarts. Er is geen ervaring nodig, na een korte uitleg kunnen jullie zo onderweg. Bovendien is blowkarting voor alle leeftijden, maar we houden een minimale leeftijd van 12 jaar aan voor de veiligheid van de bestuurder, maar ook voor die van anderen.

Blokarten, ook wel strandzeilen en blowkarten genoemd
Blokarten wordt ook wel blowkarten en strandzeilen genoemd

Blowkarten, wat is inbegrepen?

Wat is er allemaal inbegrepen wanneer je komt karten op het strand in Wijk aan Zee? Blokart Race Edition voorziet in veel extra’s die de beleving van het karten nog spectaculairder maken. Bovendien beschikt de organisatie over een Vebon / TÜV certificaat en een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Veiligheid en zekerheid staat bij ons voorop!

  • Blowkart HD met race cockpit

  • Zeilgrootte passend bij windkracht

  • Blowkart Ultra Soft Race Tyres

  • Summit Sports Speed System, S4

  • Blowkart Race Edition track

  • Blowkart Race Edition pitcrew

  • Blowkart Race Edition safety official

Als blowkart coureur ontvang je de volgende uitrusting

  • Een race overall

  • Een helm

  • Sand goggles (bril)

Voor extra comfort adviseren wij handschoenen te dragen. U kunt deze zelf meenemen, maar u kunt ook handschoenen kopen bij de check-in balie van Summit Sports voor slechts €5,00 per set.

Voldoende wind om te kunnen blowkarten

De sport is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Niet alleen de wind is een belangrijke factor, maar ook de kans op onweer is een belangrijke factor die meespeelt bij het wel of niet door laten gaan. Bij kans op onweer en vooral bliksem moet zelfs bij het kleinste risico gekozen worden voor de veiligste oplossing. Daarnaast houden we de voorspellingen in de gaten wat betreft de windkracht.

Blokarten in Wijk aan Zee met unieke race blokarts!

Blowkarten actiedagen en weersomstandigheden

Wanneer men komt karten op actiedagen en gebruik maakt van cadeaubonnen, dan wordt door de organisatie 2 dagen vooraf kenbaar gemaakt of de weersomstandigheden het blowkarten toelaten. Wanneer er te weinig wind staat, zal de geplande dag niet door kunnen gaan. Later zal een nieuwe datum gecommuniceerd worden. Hierbij is het wel noodzakelijk opnieuw te reserveren via de website op een dag die u uitkomt. Verloopt de cadeaubon in de tussentijd? Verleng de cadeaubon dan op tijd!

Blowkart arrangementen

Summit Sports biedt vele arrangementen, variërend van alleen blowkarten tot combinaties met Bubble Soccer of Beach Volleyball en vele andere originele activiteiten. Bekijk hier het complete overzicht van de blokart arrangementen.

Blokarten bij de blokarten expert!

Voorafgaand lunchen

Combineer de activiteiten met met een heerlijke lunch bij aanvang. Vers belegde broodjes en een drankje vooraf zodat jullie de middag met voldoende energie van start gaan.

De dag afsluiten met een BBQ

Sluit een sportieve middag af met een uitgebreide BBQ op het strand en drink samen nog een drankje. Er zijn verschillende groottes beschikbaar afhankelijk van grote of kleine eters. Onze eventmanager kan jullie hier meer over vertellen.

Bijzondere wensen

Op zoek naar een uitje en bijzondere wensen? Heb je vragen naar aanleiding van de informatie die je op deze pagina gelezen gelezen hebt? Onze eventmanagers staan voor u klaar.

BLOKARTEN MET EEN GROEP 10 >

Meer dan 10 personen? Vraag hier dan direct om een prijsopgave op een door jullie gewenste datum.

Offerte aanvragen

BLOKARTEN MET EEN GROEP < 10

Minder dan 10 personen? Ga dan naar het reserveringsformulier voor de beschikbare data.

Direct reserveren!

HANDIGE INFORMATIE

MEER GROEPSUITJES

BUBBEL VOETBAL

Combineer blokarting met Bubbel Voetbal! Lees meer op Summit Sports!

Bubble Ball - Bubbel voetbal

UITJES SINDS 1996

UNIEKE BELEVENIS

Blokarten, blowkarten of strandzeilen? Lees meer over Blokart Race Edition en waarom dit het ultieme en milieuvriendelijke uitje is.

Blokarten met een groep in Noord Holland

MODERNE BEACHCLUB

De moderne beachclub in Wijk aan Zee is beschikt over een beschut terras en tevens over faciliteiten zoals wifi voor zakelijke bijeenkomsten.

Strandlocatie voor bedrijfsuitje
Bedrijfsuitje strand organiseren

Bedrijfsuitje strand

Organiseer een bedrijfsuitje op het strand

Vergadering met activiteiten op het strand

Vergaderen met activiteiten

Vergaderen op het strand i.c.m. leuke activiteiten

Bedrijfsuitje Amsterdam Blokarten aan de kust

Een bedrijfsuitje in Zandvoort

Naast Wijk aan Zee ook uitjes in Zandvoort!