Service en informatie

Op het strand blokarten met een groep en staat garant voor een geweldige belevenis vol actie en snelheid!

Prijzen en arrangementen

Welke informatie is hier te vinden?

Vind hier het antwoord op algemene vragen zoals de bereikbaarheid van de locatie, specifieke vragen gerelateerd aan blokarten en vragen over cadeaubonnen en reserveringen.

Spring naar:

Algemene vragen

Bereikbaarheid openbaar vervoer
Afhankelijk van de tijd van het jaar rijdt er 4 keer per dag een bus van Beverwijk naar Wijk aan Zee. Deze doet er ongeveer 10 minuten over.

Bereikbaarheid openbaar vervoer
Afhankelijk van de tijd van het jaar rijdt er 4 keer per dag een bus van Beverwijk naar Wijk aan Zee. Deze doet er ongeveer 10 minuten over.

Bereikbaarheid locatie in rolstoel
Vanaf de parkeerplaats is de locatie per rolstoel te bereiken. Er liggen betonnen platen tot aan de ingang van het paviljoen. Kom je blokarten? Dan bekijken we ter plaatse hoe we jou het beste richting de Blokarts verplaatsen. Deze staan een stukje richting de zee omdat er alleen op hard zand geblokart kan worden.

Dieet of vegetarisch eten
Heb je speciale dieetwensen, of zijn er mensen binnen jullie groep met dieetwensen? Geef dit dan tijdig aan zodat de keuken daar rekening mee kan houden.

Babyroom
Het strandpaviljoen beschikt over een babyroom voor het verzorgen en verschonen van een baby. Hier kan je eventueel ook kolven.

Vragen over blokarten

Blokarten, waar is het? 
Heb je gereserveerd? Kom dan op de gereserveerde / gecommuniceerde dag naar het strand van Wijk aan Zee, voor de deur van Dittis SunSea. Druk hier om direct met Google Maps te navigeren naar het gratis parkeerterrein van de evenementenlocatie in Wijk aan Zee.

Het hele jaar blokarten
Ja, zowel in de zomer als in de winter is het mogelijk om te blokarten op het strand. Het is een activiteitenstrand waar dit het hele jaar is toegestaan.

Getij
Blokarten kan alleen wanneer het eb is. Dan is het strand breed en hard genoeg.

Wind
Bij een oostenwind (van het land af) minimaal windkracht 4. Bij een westenwind (vanaf zee) is windkracht 3 voldoende. Mocht er te weinig wind staan, dan word je hier tijdig van op te hoogte gesteld en verschuift het naar een andere dag.

Regen / onweer
Regen vormt geen belemmering, maar bij onweer of verwachting van onweer kan er niet geblokart worden.

Winter / sneeuw
In de winter bij vrieskou is het strand hard, ideaal om te blokarten. Je zit stil op de blokart en verliest veel warmte door de wind, kleed je daarom goed aan.

Wanneer hoor ik of het door gaat?
Twee dagen van te voren bekijken we de weersverwachting. Mochten de omstandigheden het niet toelaten om te blokarten, dan hoor je dat van ons. Het is daarom belangrijk dat je de juiste contactgegevens invult zodat we je goed kunnen bereiken. Je kunt je reservering dan kosteloos verzetten.

Welke kleding tijdens blokarten?
Zorg voor voldoende warme kleding, de rijwind kan er voor zorgen dat je veel warmte verliest wanneer je niet warm genoeg gekleed bent. Dit heeft dan met name betrekking op de koudere seizoenen. Je krijgt bij een clinic van ons een overall en bril. Handschoenen zijn aan te raden en eventueel ter plekke te koop voor €5.-.

  • Neem bij regen regenkleding of reservekleding mee
  • Maak gebruik van kleding die nat en vies mag worden
  • Eventueel een (zonne)bril. (o.a. tegen opstuivend zand)
  • Stevige schoenen, geen slippers

Minimale leeftijd blokarten
Ook als kind kun je natuurlijk komen blokarten. Blokarten is geschikt voor personen van 12 jaar en ouder. Met een kind samen in 1 kart is niet mogelijk.

Instructies voor iedereen
Ja, iedereen kan blokarten en er is geen ervaring of specifieke kennis nodig. Voordat je instapt ontvang je een instructie van 5 minuten en kan je direct zelfstandig beginnen met blokarten.

Blokart Race Edition®
Vanaf begin 2018 is het reguliere blokarten vervangen door Blokart Race Edition. Een gloednieuw race model is nu de nieuwe standaard: de Blokart Race Edition®. De blokart is uitgebreid met onder andere een race cockpit, ultra soft race tyres en een snelheidsmeter met onboard radio. Daarnaast worden de deelnemers aangekleed als echte coureurs, met een race overall, handschoenen en helm.

Blokarten als mindervalide
Ja, het is mogelijk om te blokarten wanneer je in een rolstoel zit. Een blokart bedien je slechts met de armen.

Blokarten en zwanger
Ondanks dat blokarten een hele veilige sport is wordt het afgeraden om te blokarten tijdens een zwangerschap.

Vragen over cadeaubonnen en reserveren

Alleen met reservering
Ja, we verzoeken iedereen altijd vooraf te reserveren. Dit omdat er niet altijd geblokart kan worden door het getij, gebrek aan wind en beschikbaarheid van karts. Door van te voren te reserveren, voorkom je dat je voor niets naar het strand komt. Ben je met een groepje tot 10 personen? Reserveren doe je dan op deze pagina.

Ben je met méér dan 10 personen? Gebruik dan het offerte aanvraagformulier.

Beschikbare data
We streven er naar om uiterlijk 2 tot 3 maanden van te voren de beschikbare data online te zetten. Je kunt de beschikbare data vinden op de reserveringspagina. Kies eerst het aantal personen en de activiteit die je graag wil doen. Vervolgens zie je de beschikbare data.

Ben je met méér dan 10 personen? Gebruik dan het offerte aanvraagformulier.

Mijn cadeaubon verloopt bijna
Cadeaubonnen kunnen verlengd worden, ga naar deze pagina voor instructies.

Mijn cadeaubon is verlopen
Alleen geldige bonnen kunnen verlengd worden. Is de bon al verlopen? Neem dan contact op met de uitgever van de bon. Mogelijk kunnen zij een verlenging verstrekken. Als een cadeaubon verlengd is en de geplande dag gaat niet door omdat de weersomstandigheden te slecht zijn, blijft de cadeaubon geldig. Ook wanneer de uiterste datum reeds verstreken is. Mocht een nieuwe datum niet in uw planning passen, neem dan contact op met een medewerker.

Is mijn cadeaubon inwisselbaar voor geld?
Nee, cadeaubonnen zijn slechts te gebruiken voor de activiteit waar deze voor bedoeld is. Het is niet mogelijk om een cadeaubon in te wisselen voor geld.

Met en zonder cadeaubon Blokarten
Geef op de reserveringspagina aan met hoeveel personen je bent en hoeveel er daar van beschikken over een cadeaubon. Neem op de dag zelf de cadeaubon(nen) mee en reken het resterende bedrag per contact of per PIN af.

Geldigheid cadeaubon
De cadeaubon dient geldig te zijn op de dag dat deze ingewisseld wordt. Is het Blokarten eerder vervallen door een tekort aan wind? Dan geldt deze regel uiteraard niet.

Personen en uren
Het is staat de bezoeker vrij om de waarde van de cadeaubon in te delen. Een bon van 3 uur kan door 1 persoon ingevuld worden door 3 uur te Blokarten, maar ook door 3 personen die ieder 1 uur Blokarten.

Is mijn cadeaubon geldig voor Blokart Race Edition?

Vanaf heden biedt Summit Sports uitsluitend nog Blokart Race Edition aan. Deze vorm van blokarten vervangt de eerdere vorm van blokarten. Heb je jouw cadeaubon gekregen voor deze tijd? Geen probleem, alle cadeaubonnen voor Blokarten zijn geldig voor de nieuwe variant, Blokart Race Edition. Uiteraard hoef je hier niet voor bij te betalen. Reserveren met een cadeaubon doe je hier.

Er is geen datum beschikbaar in het reserveringsformulier
Eens per maand worden nieuwe data toegevoegd waar op men kan Blokarten met kleine groepjes of met cadeaubonnen. Mocht de door jou gewenste datum niet beschikbaar zijn, kom dan later nog eens terug. Het kan zijn dat jouw datum te ver in de toekomst ligt, of dat de dagen die beschikbaar waren reeds volgeboekt zitten.

Kopie van cadeaubon
Een kopie van de cadeaubon is niet voldoende, het is belangrijk dat je de originele cadeaubon meeneemt. Ben je je cadeaubon vergeten? Betaal dan per PIN of contant op het strand en stuur de originele cadeaubon later op per post naar het volgende adres. Je krijgt het bedrag dat je betaald hebt vervolgens teruggestort.

Summit Sports
Hendrik Figeeweg 1P
2031 BJ Haarlem

Verkoop cadeaubonnen
Per januari 2020 worden er geen nieuwe cadeaubonnen meer uitgegeven. Bonnen die reeds uitgegeven zijn blijven geldig tot de verloopdatum.

Bijzondere wensen

Op zoek naar een uitje en bijzondere wensen? Heb je vragen naar aanleiding van de informatie die je op deze pagina gelezen gelezen hebt? Onze eventmanagers staan voor u klaar.

BLOKARTEN MET EEN GROEP 10 >

Meer dan 10 personen? Vraag hier dan direct om een prijsopgave op een door jullie gewenste datum.

Offerte aanvragen

BLOKARTEN MET EEN GROEP < 10

Minder dan 10 personen? Ga dan naar het reserveringsformulier voor de beschikbare data.

Direct reserveren!

HANDIGE INFORMATIE

MEER GROEPSUITJES

BUBBEL VOETBAL

Combineer blokarting met Bubbel Voetbal! Lees meer op Summit Sports!

Bubble Ball - Bubbel voetbal

UITJES SINDS 1996

UNIEKE BELEVENIS

Blokarten, blowkarten of strandzeilen? Lees meer over Blokart Race Edition en waarom dit het ultieme en milieuvriendelijke uitje is.

Blokarten met een groep in Noord Holland

MODERNE BEACHCLUB

De moderne beachclub in Wijk aan Zee is beschikt over een beschut terras en tevens over faciliteiten zoals wifi voor zakelijke bijeenkomsten.

Strandlocatie voor bedrijfsuitje
Bedrijfsuitje strand organiseren

Bedrijfsuitje strand

Organiseer een bedrijfsuitje op het strand

Vergadering met activiteiten op het strand

Vergaderen met activiteiten

Vergaderen op het strand i.c.m. leuke activiteiten

Bedrijfsuitje Amsterdam Blokarten aan de kust

Een bedrijfsuitje in Zandvoort

Naast Wijk aan Zee ook uitjes in Zandvoort!