Wat is blokarten

Blokarten is een door de wind aangedreven karretje waarmee over het strand gereden kan worden

Prijzen en arrangementen

Wat is blokarten?

Wat is blowkarten, zoals de activiteit ook wel geschreven wordt eigenlijk? Blowkarten is een term die ten onrechte gebruikt wordt, maar waar wél veel op gezocht wordt. Het is natuurlijk blokarten, afgeleid van de fabrikant Blokart. De blokart in is 1999 ontworpen door Paul Beckett. In 2007 waren er al meer dan 6000 van zijn blokarts verkocht. Blokarten is de meest spectaculaire vorm van zeilen, maar dan op het strand, daarom ook wel strandzeilen genoemd. Sinds begin 2018 biedt Summit Sports als enige blokart aanbieder ‘Blokart Race Edition‘ aan. Een unieke vorm van blokarten waar geen enkele andere aanbieder aan kan tippen.

Offerte aanvragen

Een blokart is een karretje op drie wielen met zitruimte dicht bij de grond. Zo wordt het gewicht goed verdeeld tijdens het blokarten en ligt het zwaartepunt laag, zodat men niet direct omvalt wanneer de zeilen wind vangen, wel zo fijn! In het midden bevindt zich de mast waar het zeil aan zit. Een belangrijk onderdeel van de blokart, want hiermee kan worden gestuurd en snelheid worden bepaald.

Waar kan ik blokarten / strandzeilen?

Nu weten we wat blokarten is, maar waar doe je dat precies? Blokarten is een sport die alleen op brede vlaktes – zoals het strand – goed kan worden beoefend omdat er veel ruimte nodig is voor het maken van bochten, om snelheid te behouden. Mede om die reden noemt men blokarten ook wel strand karten of strandzeilen. Wijk aan Zee en IJmuiden zijn als locatie zeer geschikt voor blokarten maar ook Texel heeft een prachtig blokart strand. Deze stranden zijn dan ook door gemeentes aangemerkt als geschikte blokart locatie, niet ieder strand komt hiervoor in aanmerking. Zo is blokarten in Zandvoort of Scheveningen niet toegestaan; hier is het strand veel smaller dan bijvoorbeeld Wijk aan Zee! Door de hoge snelheid die met de blokart behaald kan worden is het niet verantwoord om op deze smalle stranden de sport te beoefenen.

Is blokarten gevaarlijk?

Blokarten is niet gevaarlijk zolang de sport onder begeleiding van professionals wordt beoefend en u rekening houdt met alle veiligheidseisen. Onze ervaren blokart instructeurs geven heldere uitleg over de werking, sturing en rem mogelijkheden van uw blokart, zodat u weet wat u kunt verwachten als de blokart snelheid maakt. Na een oefenrondje kunt u zelf aan de slag en binnen 15 minuten heeft u volledige controle over de blokart.

Leren blokarten

Een blokart besturen is niet ingewikkeld, na een instructie van 10 minuten kun je al zelfstandig aan de slag! Sturen is heel simpel, met één hand bedient men het stuur, dat in verbinding staat met het voorwiel, en met de andere hand bedient men de schoot – het touw waarmee het zeil aangetrokken kan worden. Blokarten is een activiteit voor jong en oud waardoor iedereen het kan leren! Maar ook als leuke experience ter invulling van bedrijfsuitjes of vrijgezellenfeestjes is strand karten een perfecte teambuilding activiteit!

Is het blokarten, of blowkarten?

Blokarten en blowkarten is precies hetzelfde, alleen weet niet iedereen wat nu precies de juiste spelling is. Op zich is dat ook niet gek, want blowkarten klinkt logisch, aangezien de kart wordt voort geblazen door de wind. Blokarten is de officiële benaming, zo noemen wij het dus ook. Maar wees niet bang, mochten wij gevraagd worden om een perfect blowkart arrangement te verzorgen voor uw stranduitje, dan begrijpen we zeker wat u bedoelt! Dit geldt overigens ook voor strandzeilen. Strandzeilen is precies hetzelfde als blokarten en blowkarten, alleen wat simpeler verwoord!

Bijzondere wensen

Op zoek naar een uitje en bijzondere wensen? Heb je vragen naar aanleiding van de informatie die je op deze pagina gelezen gelezen hebt? Onze eventmanagers staan voor u klaar.

BLOKARTEN MET EEN GROEP 10 >

Meer dan 10 personen? Vraag hier dan direct om een prijsopgave op een door jullie gewenste datum.

Offerte aanvragen

BLOKARTEN MET EEN GROEP < 10

Minder dan 10 personen? Ga dan naar het reserveringsformulier voor de beschikbare data.

Direct reserveren!

HANDIGE INFORMATIE

MEER GROEPSUITJES

BUBBEL VOETBAL

Combineer blokarting met Bubbel Voetbal! Lees meer op Summit Sports!

Bubble Ball - Bubbel voetbal

UITJES SINDS 1996

UNIEKE BELEVENIS

Blokarten, blowkarten of strandzeilen? Lees meer over Blokart Race Edition en waarom dit het ultieme en milieuvriendelijke uitje is.

Blokarten met een groep in Noord Holland

MODERNE BEACHCLUB

De moderne beachclub in Wijk aan Zee is beschikt over een beschut terras en tevens over faciliteiten zoals wifi voor zakelijke bijeenkomsten.

Strandlocatie voor bedrijfsuitje
Bedrijfsuitje strand organiseren

Bedrijfsuitje strand

Organiseer een bedrijfsuitje op het strand

Vergadering met activiteiten op het strand

Vergaderen met activiteiten

Vergaderen op het strand i.c.m. leuke activiteiten

Bedrijfsuitje Amsterdam Blokarten aan de kust

Een bedrijfsuitje in Zandvoort

Naast Wijk aan Zee ook uitjes in Zandvoort!