WKR bedrijfsuitje

Fiscaal aantrekkelijk bedrijfsuitje organiseren middels de werkkostenregeling

Prijzen en arrangementen

Wat is een WKR bedrijfsuitje?

Een WKR bedrijfsuitje houdt feitelijk in dat het personeelsfeest een meer zakelijk karakter heeft dan een feestelijk karakter. Wanneer u bijvoorbeeld een vergadering voor uw medewerkers organiseert die wordt uitgebreid met blokarten oftewel strandzeilen, dan kan dit een WKR bedrijfsuitje worden genoemd, omdat het zakelijke karakter van de vergadering de hoofdzakelijk aanleiding van de bijeenkomst vormt.

Offerte aanvragen

Ook wanneer u een relatieborrel voor uw klanten of leveranciers organiseert, valt dit onder de WKR regeling. Met een WKR bedrijfsuitje hangt het er vanaf hoe de indeling van het personeelsfeest is en wat de hoofdzaak van de bijeenkomst is. Laat u gerust door ons informeren of lees op de website van de Belastingdienst meer over de mogelijkheden van een WKR bedrijfsuitje.

Hoe werkt de WKR regeling voor bedrijfsuitjes nu precies?

De werkkostenregeling zorgt er voor dat werkgevers personeelsleden tot een vastgesteld percentage van het jaarloon, onbelast van verstrekkingen en vergoedingen kunnen laten profiteren. Voorbeelden zijn kerstcadeaus, etentjes, personeelsfeestjes of bedrijfsuitjes. Dit hoeft een werkgever niet langer per personeelslid apart bij te houden, maar mag gedaan worden als 1 berekening voor het hele bedrijf. Wanneer de kosten 1,2% van het jaarloon overstijgen wordt door de werkgever 80% belasting betaald over de vergoedingen. Wanneer een werknemer €30.000 per jaar aan salaris ontvangt, is 1,2% van die loon €360 dat vrij besteedbaar is binnen de WKR regeling. Een bedrijfsuitje binnen dit bedrag is ruimschoots haalbaar.

Wat zegt de Belastingdienst over de WKR regeling?

Op de website van de Belastingdienst wordt beschreven wat de spelregels zijn. De documentatie is uitgebreid en wellicht niet direct geheel duidelijk. We hebben getracht daarom de belangrijkste passages te plaatsen. Zo zegt de ficus o.a. het volgende.

“Onder de werkkostenregeling (WKR) kunt u maximaal 1,2% van het totale fiscale loon van al uw werknemers (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen”

“Bij een externe activiteit waarbij het zakelijk karakter overheerst en het feestelijk karakter niet meer dan bijkomstig is, hoeft u de totale kosten niet te splitsen in zakelijke en consumptieve kosten. De consumpties zijn gericht vrijgesteld.” Bron: belastingdienst.nl

Vergaderen valt buiten de WKR regeling

Vergaderen op een inspirerende bijzondere locatie is leuk en gezellig voor het personeel. Ze zijn buiten de muren van het kantoor en in combinatie met leuke activiteiten is er een goede balans tussen zakelijk en ontspanning. De kosten voor een vergadering vallen niet onder de werkkostenregeling. Vanuit onze moderne strandtent in Wijk aan Zee bieden wij de ideale vergadermogelijkheid met uitzicht op zee en fantastische BBQ- of lunchmogelijkheden. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig zodat het u aan niets ontbreekt.

Locatie voor bedrijfsuitje of vergadering

Op onze strandlocatie in Wijk aan Zee organiseren wij het hele jaar door bedrijfsuitjes en vergaderingen. Naast onze eigen beachclub beschikken wij via ons uitgebreide netwerk over tal van andere kustlocaties om onze uitjes te organiseren. De enige beperkende factor is dat blokarten en powerkiten niet overal toegestaan zijn. In Wijk aan Zee een bedrijfsuitje organiseren zorgt gegarandeerd door blije gezichten met activiteiten als Bubbel Voetbal, Powerkiten en Blokarten.

Er is tevens voldoende gratis parkeermogelijkheid voor de gasten, ook op warme dagen tijdens de zomermaanden.

Een WKR bedrijfsuitje organiseren?
Teambuilding locatie voor een WKR uitje
Werkkostenregeling uitje op het strand - Locatie

BTW en het bedrijfsuitje

Het is mogelijk om de BTW te verrekenen wanneer er bij het bedrijfsuitje uitsluitend werknemers aanwezig zijn. Zijn er ook mensen aanwezig die geen onderdeel uitmaken van het personeelsbestand? Dan is de omzetbelasting daar voor niet te verrekenen. Vraag in dat geval 2 aparte facturen. Er zit wel een limiet aan de terug te vorderen BTW, het gaat dan om een bedrag van €227 per werknemer i.v.m. het Besluit Uitsluiting Aftrek (BUA).

De BTW is verrekenbaar als op het personeelsfeest enkel werknemers aanwezig zijn. Komen er ook relaties of klanten, dan is de BTW voor dit deel niet verrekenbaar, vraag dan om 2 facturen. De kosten mogen voor de BTW niet uitkomen boven een bedrag van € 227 per werknemer, dit komt door het Besluit Uitsluiting Aftrek, het BUA).

WKR bedrijfsuitje fiscaal voordelig organiseren bij evenementenbureau

Blokarten met groepslunch

Blokarten met een gezelschap en de dag uitbreiden met met een heerlijke groepslunch? Lunchen bij aankomst op de strandlocatie, of na het blokarten als afsluiting van de dag. De luncharrangementen zijn te reserveren vanaf een groepsgrootte vanaf 10 personen.

Blokarten met een groep en BBQ’en

Speciaal voor groepen die komen blokarten biedt Summit Sports de ultieme aanvulling met heerlijk uitgebreide BBQ arrangementen! Een sportieve dag afsluiten met een drankje en een van de vele grillgerechten van de BBQ zorgt gegarandeerd voor blije gezichten. Wilt u advies over onze BBQ groepsarrangementen? Wij denken graag met jullie mee!

Fiscaal voordelig bedrijfsuitje blokarten met BBQ of lunch

Bijzondere wensen

Op zoek naar een uitje en bijzondere wensen? Heb je vragen naar aanleiding van de informatie die je op deze pagina gelezen gelezen hebt? Onze eventmanagers staan voor u klaar.

BLOKARTEN MET EEN GROEP 10 >

Meer dan 10 personen? Vraag hier dan direct om een prijsopgave op een door jullie gewenste datum.

Offerte aanvragen

BLOKARTEN MET EEN GROEP < 10

Minder dan 10 personen? Ga dan naar het reserveringsformulier voor de beschikbare data.

Direct reserveren!

HANDIGE INFORMATIE

MEER GROEPSUITJES

BUBBEL VOETBAL

Combineer blokarting met Bubbel Voetbal! Lees meer op Summit Sports!

Bubble Ball - Bubbel voetbal

UITJES SINDS 1996

UNIEKE BELEVENIS

Blokarten, blowkarten of strandzeilen? Lees meer over Blokart Race Edition en waarom dit het ultieme en milieuvriendelijke uitje is.

Blokarten met een groep in Noord Holland

MODERNE BEACHCLUB

De moderne beachclub in Wijk aan Zee is beschikt over een beschut terras en tevens over faciliteiten zoals wifi voor zakelijke bijeenkomsten.

Strandlocatie voor bedrijfsuitje
Bedrijfsuitje strand organiseren

Bedrijfsuitje strand

Organiseer een bedrijfsuitje op het strand

Vergadering met activiteiten op het strand

Vergaderen met activiteiten

Vergaderen op het strand i.c.m. leuke activiteiten

Bedrijfsuitje Amsterdam Blokarten aan de kust

Een bedrijfsuitje in Zandvoort

Naast Wijk aan Zee ook uitjes in Zandvoort!